Manadh bàis: fuaim anairt ga shracadh.

Death omen: the sound of linen being torn.

A missionary in Scarp heard the sound of linen being torn behind him, but there was nothing there. Shortly afterwards his wife died and he heard linen being torn [for her shroud], just as he had that night.

Parish - Harris

Island - Scarp

Transcription

Ailean MacIllEathain (AM): Bha miseanaraidh anns an Sgarp, 's tha mi cinnteach nach innseadh miseanaraidh breug co-dhiù.

Calum MacIllEathain (CM): Chan innseadh gu dearbh.

AM: Cha bhi sinn ag innse ainmeannan ann. Agus bha e an oidhche sa na shuidhe leis fhèin air beulaibh an teine agus gun duine a-staigh ach e fhèin. Agus bha e pòsta. Agus chan eil fhios a'm dè bha e a' dèanamh, co-dhiù bha e a' leughadh no nach robh, ach bha an taigh sàmhach agus anns an t-sàmhaich a bh' ann, chuala e an t-anart ga shracadh air a chùlaibh mar seo. Sheall e. Cha robh dad an siud. Mus deach ach ùine glè bheag seachad, chaochail a bhean air, agus aig an àm a chaochail i chuala e iad a' sracadh an anairt mar a chuala e an oidhche roimhe sin.