Hìrinn Àrainn hiu horo

Ceann-latha July 1963

Geàrr-chunntas

Òran gaoil mnà, mar gum biodh le Bana-phrionnsa Louise (tè den chloinn aig Banrigh Bhictòria). Phòs i Iain Caimbeul, an 9mh Diùc Earra-Ghàidheal, a bha air ainmeachadh am Marcais Latharnach airson greis dhe bheatha. Bha cuid de na h-uaislean an aghaidh seo, oir bhathas a' sùileachadh gum pòsadh bana-phrionnsa fear de na prionnsan rìoghail anns an Roinn Eòrpa. Tha an t-òran a' cur an cèill an gaol a th' aig a' bhana-phrionnsa air a leannan a bharrachd air prionnsa rìoghail sam bith.

Notaichean a' Chlàir

6 verses. The Marquis of Lorn became Governor General of Canada and he and his wife, Princess Louise, lived in Canada for some time. Lake Louise in Canada is named after her, as is Alberta, which was one of her names.