Moch sa Mhadainn an t-Àm Dhomh Èirigh

Ceann-latha 27 April 1968

Geàrr-chunntas

Òran molaidh do dh'Alasdair Òg Mac an Fhlèisteir, a chaidh air eilthireachd gu Afraga. Tha e air a mholadh mar mharaiche, mar shaighdear agus airson a chuid coibhneis. Tha am bàrd a' cnuasachadh an dùil an deach e gu Ceap an Dòchais, far nach cuala iad a bheil e beò. Tha a mhàthair air a fàgail air chùl 's i brònach às aonais. Tha iomradh ga thoirt air bòidhchead Dhiùra agus air gach nì a gheibhear ann, mar bhradan agus fèidh. Tha a chuid sinnsearachd air ainmeachadh cuideachd.

Air a leantainn le fiosrachadh mun òran agus mu theaghlach Mhic an Fhlèisteir ann an Diùra. Chaidh an t-òran a dhèanamh le tè dom b' ainm NicPhàil dha fear Mac an Fhlèisteir air an Tairbeart. Chuala am fiosraiche an t-òran aig a màthair.

4 verses.

Siorrachd - Siorrachd Earra-Ghaidheal