Prògram Choinnich

Tiotal a' Chlàir - Prògram Choinnich
Fiosraichean - Aonghas Pàdraig Caimbeul; Bill Innes
Luchd-clàraidh - Coinneach MacÌomhair
Item Person - Kemp, William; MacDonald, Sandy; Wilson, Ginger

Geàrr-chunntas - Fiosrachadh mu dhràma rèidio stèidhichte air tachartasan bhon dàrna cogadh.

Tha Bill Innes agus Aonghas Pàdraig Caimbeul a' bruidhinn mu dheidhinn 'Ruith Caol', dràma rèidio ag innse mar a choisich triùir phrìosanach-cogaidh a bhuineadh do Bhaile a' Chaolais - Uilleam Kemp, Sandaidh Dòmhnallach agus Seumas MacUilleim - 1,000 mìle tron Roinn Eòrpa gu saorsa agus mar a bha an cuid Gàidhlig na chuideachadh dhaibh. Tha Aonghas Pàdraig, a rinn an dràma, ag innse carson a chaidh a sgrìobhadh. Tha fiosrachadh ann mu na caractaran agus cuideachd mu dè thachair do dh'Uilleam Kemp às dèidh a' chogaidh. Tha an dràma stèidhichte air rudan a thachair. Tha Bill Innes a' dèanamh lèirmheas air an dràma agus tha còmhradh ann mu dheidhinn nan rèiseamaidean Gàidhealach agus na dh'fhulaing iad tron dà chogadh.

Àm a' Chuspair - 2000 gu 2000
Seòrsa - Rèidio