Mar a chaidh triùir bhràithrean a shireadh am fortain agus m...

Mar a chaidh triùir bhràithrean a shireadh am fortan agus mar a fhuair iad e.

Bha triùir mhac aig duine beairteach agus chaidh iad a-mach gus am fortan fhaotainn. Chaidh am fear bu shine le bàta, coin agus sgioba. Thàinig iad gu eilean agus chaidh iad a-steach do bhothan. Shuidh iad mu chuairt an teine agus thàinig cearc chun an dorais. Cha tigeadh i a-steach gus am biodh na coin agus an sgioba air an ceangal. Thàinig i agus thionndaidh i na bana-bhuidseach mhòr, agus thionndaidh na daoine gu salann. Thachair an aon rud dhan dara mac. Chuir an treas mac an ìre gun do cheangail e na coin agus an sgioba agus fhuair iad grèim air a' bhana-bhuidsich gus an tug i air ais gu beatha a bhràithrean, na coin agus a h-uile neach eile. Thill iad dhachaigh le fortan de dh'òr agus de dh'airgead a bha aig a' bhana-bhuidsich.

Paraiste - Uibhist a Tuath

Eilean - Uibhist a Tuath