Croitean agus croitearachd an Diùra.

Ceann-latha 14 July 1971

Chaidh am baile a roinn na chroitean 120 bliadhna bhuaithe [air a ràdh ann an 1971]. Bha mòran feannagan-taomaidh ann uaireigin, far a bheil am mòr-fhearann an-diugh. Bha iomair aig gach croitear ri linn seanair an fhiosraiche. Bhiodh gach croitear a' cleachdadh iomair eadar-dhealaichte gach bliadhna. Bha croitean beaga ann an Àird Fheàrnail agus Taigh a' Chorrain. Cha robh caoraich aig na croitearan beaga, ach bhiodh suas ri ceithir beathaichean mairt aca. Bhiodh seachd aig na croitearan mòra. B' àbhaist gille a bhith air fhastadh mar bhuachaille airson sùil a chumail air beathaichean a' bhaile air fad. An-diugh, tha sia-deug beathaichean mairt agus 24 caora aca. Bidh na croitearan a' gabhail tarbh air mhàl bhon "Department", le gach croitear a' toirt ionaltradh trì latha am fear dha.

Siorrachd - Siorrachd Earra-Ghaidheal

Paraiste - Diùra