Mar a dh'èirich do mhac MhicNèill nuair a chaidh a ruagadh g...

Ceann-latha 03 October 1976

Mar a dh'èirich do mhac MhicNèill nuair a chaidh a ruagadh gu stac mara.

Bha mac aig MacNèill a nàraich e agus ruaig e e gu stac mara. Thog an gille caisteal air an stac agus uidheam airson am bàta aige a thogail às an uisge. Thug e leis tè de na banaraich aig Fear Bhaghasdail chun an staca. Thug a bràithrean air ais i ach roghnaich ise fuireach le mac MhicNèill. Rugadh triùir mhac dhaibh agus bha e fhèin na reubadair a' briseadh bhàtaichean. Aon latha, rug 'cutter' air, agus mharbh iad e fhèin agus an dithis mhac a bu shine. Nuair a dh'fhàs am fear òg suas, lean e fhèin ris an obair agus rug cutter air fhèin. Cheangail iad e air bòrd agus thug iad leotha e, ach fhuair e teicheadh le snàmh gu tìr. Fhuair e a-mach cò mharbh athair agus mharbh esan am fear sin. Theich e gu Ameireaga.

Breabadair nan Stac