Ceann-latha

Fear a' Churachain Ghlais a' pòsadh nighean Rìgh Loch Trèig às dèidh iomadh euchd.

Tha Dòmhnall MacDhùghaill ag innse mar a chuala e an sgeulachd seo aig piuthar a sheanar. Tha Fear a' Churachain Ghlais ag iarraidh nighean Rìgh Loch Trèig a phòsadh. Tha e a' falbh chun a' chaisteil aig an rìgh agus e ag iarraidh a nighean fhaicinn. An toiseach, tha an dorsair a' sealltainn caileag eile dha, ach tha fhios aig Fear a' Churachain Ghlais nach e nighean an rìgh a th' innte. Mu dheireadh tha an rìgh ag iarraidh air Fear a' Churachain Ghlais euchdan a dhèanamh mus faigh e cothrom a nighean a phòsadh. Tha e a' marbhadh triùir fhuamhairean agus cailleach mhòr ghrànda nach b' urrainn do dhuine aig an rìgh a cheannsachadh. Tha e a' toirt nan ceann aca dhan rìgh mar fhianais air na h-euchdan aige, agus aig deireadh na sgeòil tha Fear a' Churachain Ghlais a' pòsadh nighean Rìgh Loch Trèig.

Fear a' Churachain Ghlais

Eilean - An t-Eilean Sgitheanach