Prògram Choinnich

Tiotal a' Chlàir - Prògram Choinnich
Fiosraichean - Cairistìona Stone
Luchd-clàraidh - Coinneach MacÌomhair

Geàrr-chunntas - Cairistìona Stone a' bruidhinn mu dheidhinn Caisteal Mey.

Tha Caisteal Mey mu dheich mìle bho Taigh Iain Ghròt. Chaidh a thogail san 16mh linn le Seòras, an ceathramh Iarla de Ghallaibh. Bha e a' tuiteam às a chèile, ach cheannaich an Ridire Uilleam Burn e ann an 1819 agus chaidh ath-thogail. Thug e an t-ainm Barrogill air. Cheannaich Màthair na Bànrigh e ann an 1953. Dh'atharraich ise an caisteal a rèir a càil fhèin, agus thug i an seann ainm air. 'S e Uisdean MacDhòmhnaill a rinn an obair. Tha fiosrachadh ga thoirt seachadh mu na h-atharraichean agus an talamh mu chuairt. Tha na gàrraidhean fosgailte dà là sa bhliadhna. Tha Màthair na Bànrigh a' cumail crodh an seo. Bidh i a' dol gu Geamachan Mey. Tha am bratach air a thogail nuair a tha duine bhon Teaghlach Rìoghail aig a' chaisteal. 'S e baile beag a th' ann am Mey agus tha a h-uile duine eòlach air Màthair na Bànrigh.

Seòrsa - Rèidio
Cruinneachadh - BBC